dimarts, 1 de desembre del 2009

Experts en energies alternatives apunten a la biomassa com a potencial subministrador

La biomassa seria una bona energia alternativa per a l'abastiment energètic de Cerdanya, tot i que no cobriria tota la demanda de la comarca. Aquesta va ser una de les principals conclusions dels experts convidats a la taula rodona sobre energies alternatives, organitzada aquest cap de setmana pel Grup de Recerca de Cerdanya (GRC).

Els experts també van apuntar que a Cerdanya encara hi ha molt camí per recórrer pel que fa a les energies alternatives, tot i que és força puntera en calderes de biomassa. En aquest sentit, van apuntar que l'energia solar té a la Cerdanya un camp interessant per desenvolupar-se, degut a la gran quantitat d'hores de sol de què disposa, per la seva orientació est-oest i per la meteorologia favorable.

D'altra banda, els experts van apuntar que, per determinats desenvolupaments, com per exemple el de l'Hospital Transfronterer, seria interessant fer un estudi energètic i una opció viable seria un projecte de cogeneració, que facilités energia elèctrica al centre i calefacció i aigua calenta, tant a l'Hospital com al barri que es construís al seu voltant.

A part de l'energia solar, la cogeneració o la biomassa, n’hi ha d'altres que també poden ser interessants a la comarca, com les minicentrals hidràuliques o bé la geotèrmica. Tot i això, els ponents van apuntar que la millor manera de tenir energia és no consumir-la innecessàriament. Per això, és fonamental que es canviïn els criteris de construcció i es pensin els edificis per tal de minimitzar el seu consum energètic.

A la imatge, un moment de la taula rodona (foto GRC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada