dimarts, 1 de desembre de 2009

Experts en energies alternatives apunten a la biomassa com a potencial subministrador

La biomassa seria una bona energia alternativa per a l'abastiment energètic de Cerdanya, tot i que no cobriria tota la demanda de la comarca. Aquesta va ser una de les principals conclusions dels experts convidats a la taula rodona sobre energies alternatives, organitzada aquest cap de setmana pel Grup de Recerca de Cerdanya (GRC).

Els experts també van apuntar que a Cerdanya encara hi ha molt camí per recórrer pel que fa a les energies alternatives, tot i que és força puntera en calderes de biomassa. En aquest sentit, van apuntar que l'energia solar té a la Cerdanya un camp interessant per desenvolupar-se, degut a la gran quantitat d'hores de sol de què disposa, per la seva orientació est-oest i per la meteorologia favorable.

D'altra banda, els experts van apuntar que, per determinats desenvolupaments, com per exemple el de l'Hospital Transfronterer, seria interessant fer un estudi energètic i una opció viable seria un projecte de cogeneració, que facilités energia elèctrica al centre i calefacció i aigua calenta, tant a l'Hospital com al barri que es construís al seu voltant.

A part de l'energia solar, la cogeneració o la biomassa, n’hi ha d'altres que també poden ser interessants a la comarca, com les minicentrals hidràuliques o bé la geotèrmica. Tot i això, els ponents van apuntar que la millor manera de tenir energia és no consumir-la innecessàriament. Per això, és fonamental que es canviïn els criteris de construcció i es pensin els edificis per tal de minimitzar el seu consum energètic.

A la imatge, un moment de la taula rodona (foto GRC)

1 comentari:

  1. Hola! :)

    Et faig saber que a partir d'avui “L'imperdible de l'Ànima” ha creat un canal en vídeo, on podràs veure en format audiovisual totes les recomanacions que fem! Això serà cada divendres, avui ja n'em estrenat el primer vídeo amb recomanacions musicals. Esperem que t'interessi.

    Moltes gràcies per la teva atenció! [www.imperdibleanima.blogspot.com]

    L'imperdible de ℓ'Àηimα

    ResponElimina