diumenge, 20 de desembre del 2009

L'alcalde de Montellà i Martinet demanarà l'escisió de la comarca si Cerdanya no forma part de l'Alt Pirineu i l'Aran

L'alcalde de Montellà i Martinet, Josep Castells, ha deixat clar que si Cerdanya no s'inclou a la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran, i passa a formar part de la Catalunya Central, el seu ajuntament i el de Lles demanaran escindir-se de la comarca.

Castells ha mostrat així la seva discordància amb els alcaldes que han impulsat la Llei de Cerdanya, i que no veuen amb massa bons ulls la inclusió de la comarca a la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran. Castells ha assegurat que està esperant amb moltes ganes el dia que quedi definida la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran, i Montellà i Martinet en pugui formar part.

Tot plegat ho ha dit aquest matí, durant la inauguració del Casal d'avis de Montellà i Martinet, que ha comptat amb la presència del conseller de Governació, Jordi Ausàs. Ell també s'ha referit a la voluntat de bona part dels alcaldes de la Cerdanya de comptar amb una llei específica, que en reconegui la singularitat, fora de la vegueria de l’Alt Pirineu i l'Aran. Ha remarcat que la millor manera de superar la divisió provincial que viu la comarca serà incloent-la precisament a la vegueria pirinenca. També ha confirmat que Puigcerdà acollirà la delegació del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a l’Alt Pirineu i l’Aran.

A la imatge, Castells, durant la inauguració d'una plaça a Montellà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada