dilluns, 14 de desembre del 2009

Les obres de l'hospital transfronterer van més avançades del previst, gràcies al bon temps

Les obres de l’hospital transfronterer de la Cerdanya van més avançades del previst. D’aquí un mes s’acabarà de construir l’estructura, i es preveu que l’hivern que ve ja entri en funcionament el servei d’urgències, coincidint amb el campionat d’snowboard que acollirà La Molina.

Tot plegat ho ha explicat aquest matí Victorià Peralta, gerent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran del Servei Català de la Salut, durant la visita d’obra que ha fet amb el director Départemental Des Affaires Sanitaires et Sociales, Dominique Keller. Peralta ha assegurat que les bones condicions meteorològiques han agilitzat la feina, ja que "l'empresa constructora ha pogut gairebé enllestir l'estructura abans que arribés el fred".

Peralta també ha destacat que s’està fent un gran esforç perquè els ciutadans de la part francesa se sentin identificats amb l’hospital. Així, la gastronomia, els horaris o les televisions i els diaris disponibles a l’hospital estaran adaptats tant als clients francesos com espanyols. També s’està fent formació a tots els treballadors, perquè la llengua no sigui cap barrera.

El nou hospital tindrà una superfície de 8.550 metres quadrats, i comptarà amb sis quiròfans, disset boxs a l'àrea d'urgències i doblarà la capacitat actual d'atenció a les sales de part. El projecte, a més, intergrarà en una única xarxa i coordinarà els centres assistencials de Puigcerdà, Er, La Guinguueta d'Ix, Font Romeu, Els Angles i Oceja.


A la imatge, un moment de la visita d'obres d'avui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada