dilluns, 7 de desembre del 2009

Planella demana a la ciutadania que sigui valenta a l'hora de denunciar bretolades com la del pessebre

L’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha lamentat els atacs periòdics que pateix el mobiliari urbà de la Vila. L’últim es va produir ahir a la matinada, i va afectar el pessebre que s’ha instal•lat a la plaça de Santa Maria.

Ahir al matí, el pessebre va aparèixer amb diferents destrosses, la més important a la cova de l’anunciació. Això va obligar a refer-lo a contrarellotge, ja que la inauguració oficial s’havia de fer a la tarda. Planella va lamentar que aquest no és l’únic atac que s’ha produït els últims mesos, ja que "quan es va inaugurar la remodelació de la plaça de Santa Maria-Herois van aparèixer unes pintades a les plaques conmemoratives, i quan vem plantar els arbres a l'avinguda del Segre, ens els van tallar".

En aquest sentit, Planella va demanar a la ciutadania que sigui valenta a l’hora de denunciar agressions com aquesta, i va afegir que "m'és difícil de creure que hi hagi un grup de brètols actuant i que no els hagi vist ningú". Per aquest motiu, va demanar la col·laboració ciutadana, tant en aquest cas d'incivisme, com en d'altres que es puguin produïr.

L’Ajuntament està investigant els fets i, de moment, hi ha 5 persones sospitoses. El pessebre, que és el més gran que s’ha fet mai al Pirineu, està vigilat per dues càmeres de videovigilància, que no van funcionar en el moment de l’atac.

A la imatge, estat en què va quedar la cova de l'anunciació després de l'agressió (Foto: Emili Giménez)

1 comentari:

  1. Hola Guillem! Ho vaig veure i em va saber molt de greu. Vaig parlar amb l'autor una setmana abans, mireu el vídeo a http://guillemcarbonell.timeout.cat/bloc/2009/12/08/2153/
    www.guillemcarbonell.cat

    ResponElimina