diumenge, 21 de març del 2010

Ausàs diu des de Bellver que el govern espanyol està obert a canviar els límits provincials

El conseller Ausàs va visitar Cerdanya ahir al matí i es va mostrar convençut que el govern espanyol no posarà problemes perquè els municipis d'aquesta comarca que pertanen a Girona, passin a la província de Lleida. Va recordar que és un pas necessari per poder crear la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran.

Ausàs va assegurar que la Baixa Cerdanya és segurament la comarca que més hi sortirà guanyant amb la nova distribució territorial en vegueries, ja que superarà la divisió provincial. Tot i això, alguns alcaldes de la comarca no ho veuen massa clar i Ausàs s'ha compromès a assistir al seguent Consell d'Alcaldes per explicar-los el projecte en profunditat.

Pel que fa a la predisposició del govern espanyol a moure la frontera provincial, Ausàs va assegurar que "el govern espanyol està disposat a complir l'Estatut, i per tant està disposat a acceptat aquest nou ordentament territorial".

Visites a Pi i a Riu
Ausàs va fer aquestes declaracions després de participar en el Congrés Internacional "Observar les fronteres, veure el món", que acull Cerdanya aquest cap de setmana. Posteriorment, Ausàs va desplaçar-se fins a Pi per inaugurar l'enllumenat públic i el Museu de la ferreria, un espai on es rememora l'ofici del ferrador. Finalment, Ausàs va inaugurar l'ampliació de les dependències de l'ajuntament de Riu.

A la imatge, el conseller Ausàs (esquerra) durant els actes d'inauguració a Pi

1 comentari: