dimarts, 23 de març del 2010

Ràdio Arrels emet el seu programa matinal des de l'institut de secundària de Font Romeu

L'emissora nord-catalana Ràdio Arrels ha emès avui el seu programa matinal des de l'institut Pierre de Coubertin de Font Romeu. Ha coincidit amb la setmana de la premsa a l'escola, una activitat que es fa en molts instituts de França.

Els alumnes de l'institut de Font Romeu han estat els protagonistes del programa matinal de Ràdio Arrels. Des de les 9 del matí fins les 12 del migdia han realitzat entrevistes a altres alumnes, professors i personal de l'institut, i han ofert reportatges sobre diverses temàtiques relacionades amb Cerdanya.

L'activitat s'enmarca en la setmana de la premsa a l'escola, una iniciativa que es duu a terme a diferents instituts de l'Estat francès, per tal d'apropar els mitjans de comunicació als estudiants. A l'institut de Font Romeu, a més, es veu com una oportunitat per promocionar el català entre els joves.

Així doncs, tal com explica Laurent Leygue, professor de català i castellà a l'institut "és una bona manera d'apropar la llengua catalana als estudiants, ja que es fa de forma lúdica". A més, Leygue assegura que, en el seu cas, aprofita per donar a conèixer als estudiants els mitjans de comunicació de parla catalana que tenen més aprop.

Precisament avui, una de les activitat que han realitzat, tal com explica en Lluc, un estudiant, ha estat comparar les portades dels diaris de França i la Catalunya Nord, amb els diaris de la resta del Principat. Un dels objectius era observar les diferències en el tractament de les eleccions regionals franceses.

A la imatge, un moment de l'emissió d'avui des de Font Romeu

1 comentari: