divendres, 26 de març del 2010

L'hospital transfronterer podria abastir-se amb electricitat procedent de França

El ministeri espanyol d'Indústria ha obert la porta a la possibilitat d'abastir l'hospital transfronterer de Puigcerdà amb electricitat francesa. Ho ha explicat avui l'alcalde de la Vila, Joan Planella, durant una visita d'obres amb diputats, senadors i eurodiputats francesos.

Tot i les reticències inicials del ministeri espanyol d'Indústria, sembla que finalment l'hospital transfronterer de Puigcerdà podria abastir-se amb electricitat francesa. Això suposaria un estalvi de prop de 7 milions d'euros, ja que el pressupost presentat per la companyia elèctrica francesa és molt més barat.

L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha explicat que per poder agafar l'electricitat de França, "el ministeri d'Indústria ens assegura que no cal cap permís per escrit, però l'EDF, la companyia francesa, ens diu que sí que necessitem aquest permís". És per això, ha demanat el batlle, "que demanem que ens aclareixin aquest punt perquè finalment poguem contractar l'electricitat a França".

Planella ha aprofitat la visita que han fet a les obres de l'hospital una comitiva amb eurodiputats, diputats i senadors francesos, per demanar-los que els ajudin a resoldre aquesta qüestió. També els ha proposat la possibilitat d'obrir un segon accés a l'hospital, que enllaçaria l'equipament amb la carretera entre Ur i Enveig.

A la imatge, la comitiva durant la visita d'obres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada