divendres, 12 de març del 2010

Un centenar de persones participen en l'acte d'homenatge a Sebastià Bosom

L'Arxiu Comarcal de Cerdanya es va omplir ahir per celebrar un acte d'homenatge a Sebastià Bosom, l'històric arxiver de la Vila, mort l'agost del 2008. En l'acte es va presentar un llibre que recull les ressenyes de la majoria de publicacions que va fer en Sebastià. A banda, es va descobrir una placa honorífica, i és que una de les sales de l'Arxiu s'ha batejat amb el seu nom.

A l'acte hi van assistir familiars, amics i autoritats, i tothom va coincidir en destacar la capacitat d'en Sebastià de moure masses. També es va remarcar la passió i dedicació que oferia a tot allò relacionat amb la història i la vida de la comarca, una tasca que l'ha convertit en una peça clau de la memòria històrica de Cerdanya.

El llibre, que recull les ressenyes de la majoria de textos que va publicar, ha estat elaborat per l'actual directora de l'Arxiu, Erola Simon, conjuntament amb la directora de la Biblioteca Comptat de Cerdanya, Maria Àngels Terrones, i Martí Soler. Ha comptat, a més, amb la col·laboració de l'amic personal d'en Sebastià i històric periodista del Regió 7 a Cerdanya, Salvador Redó.

D'altra banda, des d'ahir, la sala central de l'Arxiu duu el nom de Sebastià Bosom, i s'ha volgut deixar pal·lès amb una placa conmemorativa.

A la imatge, un moment de l'acte (foto: Emili Giménez/premsa Puigcerdà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada