divendres, 19 de març del 2010

Puleva seguirà recollint la llet a Cerdanya, després d'arribar a un acord amb la Generalitat

La Generalitat i Puleva han arribat a un acord perquè l'empresa segueixi recollint la llet als ramaders de Cerdanya. Fa uns dies la companyia va comunicar que a partir de l'1 d'abril no pujaria més a la comarca, però la mediació del Departament d'Agricultura ha permès reconduir la situació.

Els vuit ramaders de Cerdanya que venen la llet a Puleva van rebre ahir a la tarda un comunicat de l'empresa on els informava que els seguiria comprant llet més enllà de l'1 d'abril. En un principi, l'empresa volia deixar de pujar a Cerdanya perquè no li sortia a compte i deia que la llet era de baixa qualitat. Els ramaders, per cert, asseguren que aquest últim punt és fals, perquè la seva llet compleix la normativa.

El ramader Pere Arderiu, que té una explotació a Mosoll, destaca el paper fet pel Departament d'Agricultura de la Generalitat, "i sobretot de la seva Directora General, ja que sabem que hi ha estat treballant molt i ha aconseguit arribar a un acord en molts pocs dies". Tot i això, el mateix Arderiu remarca que continuaran amb la incertesa de què passarà més endavant, ja que depenen completament de Puleva.


A la imatge, la Torre d'Estoll, una de les explotacions afectades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada