dimecres, 3 de març del 2010

Cerdanya acollirà un congrés internacional sobre la qüestió fronterera

Cerdanya acollirà els propers 19, 20 i 21 de març el Congrés Internacional titulat Observar les fronteres, veure el món. Al llarg d’aquests dies, Bellver, Llívia i Puigcerdà acolliran conferències i debats d’especialistes de primer ordre internacional que analitzaran i aportaran perspectives i solucions a la qüestió fronterera en l’Europa del segle XXI. Un marc, per cert, on es preveu la supressió total dels límits fronterers.

La iniciativa la van proposar els historiadors Queralt Soler i Òscar Jané a l’Ajuntament de Bellver. El seu alcalde, Xavier Porta, explicava que "va optar per repartir-ho entre Puigcerdà, com a població de la part gironina, Bellver, com a població de la part lleidatana, i Llívia, que és el cas més complex de tots en ser un enclavament de l'estat espanyol dins de l'estat francès". En aquest sentit, Porta també ha explicat que la iniciativa servirà per reivindicar la unitat de Cerdanya.

Entre els ponents, hi haurà professors d’universitats com la d’Stanford, als Estats Units, la de Lille o la de París, així com experts de les universitats de Girona i Barcelona, o l’Eurodiputada francesa Maria Teresa Sànchez. Si voleu conèixer el programa sencer, poder fer-ho aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada