dimarts, 9 de març del 2010

Cerdanya recupera la normalitat, però el gel fa força perillosa la circulació en carreteres secundàries

Cerdanya ha recuperat al llarg d'avui la normalitat, després de la nevada d'ahir. Els serveis bàsics, com la telefonia o l'electricitat van aguantar i les carreteres principals, excepte el coll de Pimorens, no es van haver de tancar.

El que preocupa ara és el gel, que afecta algunes carreteres secundàries i pot dificultar força la circulació. Aquest migdia, de fet, encara hi havia alguns trams, com el de la carretera que uneix Sallagosa amb Estavar, el que uneix Ro amb Llívia, o el que uneix Alp amb Prats, on encara hi havia importants plaques de neu i gel al mig de la calçada. Tot i això, segons ha assegurat el president del Consell Comarcal, Esteve Maurell, "a hores d'ara es pot accedir a tot arreu, i no tenim constància que hi hagi cap nucli aïllat".

Tot i això, a la collada de Toses calen cadenes, al coll de la Perxa no hi poden circular camions de més de 19 tones i el coll de Pimorens es manté tancat. Igualment, per accedir a Andorra per la frontera de Porta i el Pas de la Casa calen equipaments especials. Pel que fa al transport escolar, a la Baixa Cerdanya s'ha pogut reestablir avui, mentre que a l'Alta Cerdanya i al Capcir no n'hi ha hagut.

A la imatge, la RN116 al seu pas per Ix

1 comentari:

  1. Es vergonyos que el poble de bellver no es tregi la neu com cal amb tota la maquinaria i medis que tenim... be segons quins carrers i quines aceres ja que una maquina municipal no es pel servei particular i el personal de la brigada no es per un particular. firmat M.J.A de bellver.

    ResponElimina