dimecres, 3 de novembre del 2010

Bon balanç del Mercat Esotèric de Puigcerdà, tot i el mal temps

Puigcerdà ha acollit aquest dissabte i diumenge un Mercat Esotèric, coincidint amb el cap de setmana llarg de Tots Sants. Els visitants hi han pogut trobar tot tipus de parades de productes relacionats amb aquest mon, des de minerals energètics fins a ungüents o olis essencials. Un altre dels atractius d'aquest mercat esotèric ha estat la presència d'una reconeguda tarotista, que ha ofert als visitants la possibilitat de predir-los el futur. L’exposició de bolets al•lucinògens, amb la presència de vint quilos d’amanites muscaries, ha despertat molt l’interès dels visitants. Les amanites són uns bolets que en dosis elevades tenen un gran efecte neurotòxic, mentre que secs tenen cert potencial al•lucinògen.

El públic també s’ha interessat especialment per les pedres energètiques i les propietats terapèutiques dels minerals sense polir. Persones expertes els han explicat com, a través de collarets, braçalets i diferents elements fets amb minerals, aquests poden ajudar a millorar molts aspectes de la vida quotidiana, entre d’altres coses. Finalment, també han agradat les figures i els ninots de fades i bruixes, alguns més tradicionals i d’altres de disseny més atrevit. Des de l’ajuntament de Puigcerdà han remarcat la idoneïtat de celebrar el mercat esotèric aquest cap de setmana llarg, tant per la major afluència de turistes com pel fet de ser Tots Sants, uns dies en que la gent acostuma a pensar en els esperits. D'altra banda, els comerciants de Puigcerdà també hi han col•laborat obrint les seves botigues tot el dissabte i tot el diumenge, ja que han vist el mercat com un atractiu més per animar al gran nombre de turistes que han visitat la comarca aquests dies a apropar-se fins el centre de la Vila.

El mercat s’havia de celebrar a la plaça de l’ajuntament, però finalment s’ha dut a terme a la plaça del Call. El punt negatiu, però, ha estat la pluja i el vent, que han fet acte de presència de manera intermitent tant dissabte com diumenge. Malgrat tot, tant la organització com els assentadors han valorat positivament l’activitat que, sobretot durant el dissabte, ha rebut una bona afluència de visitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada