dimarts, 9 de novembre del 2010

L'ajuntament de Puigcerdà respon el comunicat del Consell respecte la recollida selectiva de l'orgànica

L’ajuntament de Puigcerdà ha emès un comunicat en resposta al comunicat que va difondre fa uns dies el Consell Comarcal de Cerdanya, respecte la recollida selectiva de la matèria orgànica. L’ajuntament de Puigcerdà va ser multat per Medi Ambient per no començar a fer la recollida de l’orgànica quan li tocava. L’ajuntament sempre ha defensat que si no ho va fer, va ser perquè havia delegat aquestes competències al Consell Comarcal de Cerdanya, i aquest va incomplir el tracte. El Consell, però, ho ha negat, assegurant que l’única recollida que s’havia compromès a fer era la del vidre, el plàstic i el cartró.

En el comunicat emès ara per l’ajuntament, la regidora de Medi Ambient, Anna Laborda, puntualitza que el mes de maig de 2008, els regidors de la Vila, Lluís Casanovas i ella mateixa, així com el gerent del Consell Comarcal, Ramon Moliner, en nom de l’ajuntament i el Consell Comarcal respectivament, van mantenir una reunió amb el departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. En aquesta trobada, se’ls va exigir la reimplantació de la recollida orgànica i se’ls va informar que l’ajuntament podia cedir la competència al Consell Comarcal. Segons aquest comunicat, en la reunió, el Consell Comarcal es va comprometre a estudiar si n’assumia la competència, o no.

El comunicat afegeix que el dia 25 de maig de 2009, el Ple del Consell d’Alcaldes, va acordar l’elaboració d’un estudi comarcal per la gestió conjunta de la recollida orgànica. Més endavant, el 13 de juliol, en un ple del Consell d’alcaldes, es va fer la presentació de l’esborrany de la gestió de la recollida orgànica, però que després no es va posar en marxa. El comunicat conclou que el Consell Comarcal ha actuat amb ineficiència, i afegeix que l’ajuntament de Puigcerdà ja ha reassumit la competència de la recollida orgànica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada