dimecres, 10 de novembre del 2010

El MoDem denuncia la retallada de serveis públics a l'Alta Cerdanya i el Capcir

El partit polític francès MoDem ha denunciat la retallada de serveis públics que estan patint últimament l’Alta Cerdanya i el Capcir. El referent territorial d’aquest partit centrista a la comarca, Laurent Leygue, ha denunciat que el territori està vivint un abandó progressiu per part de l’Estat francès.

Posa com a exemple el centre sociosanitari de la Perla Cerdana, a Oceja. Allà hi ha ingressades persones joves, que tenen la possibilitat d’aprofitar la seva estància al centre per fer-hi un curs de Formació Professional. A aquests cursos, a més, també s’hi poden apuntar estudiants que viuen a l’Alta Cerdanya. El MoDem ha denunciat, però, que falten professors per poder impartir les classes, i que en breu es tancarà les portes del centre als alumnes que no hi estan ingressats, fet que obligarà molts estudiants de la comarca a desplaçar-se a Prada o Perpinyà per seguir els seus estudis.

Leygue ha denunciat que aquest abandó per part de l’Estat francès també es veu reflectit en altres serveis públics, com ara Correus. Un altre dels aspectes que també denuncia el MoDem és la manca de professorat als instituts de Font Romeu i la Guingeuta d’Ix. Tot plegat fa que, segons Leygue, els cerdans se sentin maltractats per l’Estat francès, ja que les inversions sempre arriben abans a altres territoris més poblats.

A la imatge, la Perla Cerdana d'Oceja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada