dimecres, 10 de novembre del 2010

Cerdanya és una de les comarques amb menys llars connectades a internet de banda ampla

Cerdanya és una de les comarques pirinenques amb un percentatge més baix de llars connectades a internet de banda ampla. Així ho recullen les dades de l’última enquesta de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya i l'lnstitut d'Estadística de Catalunya, pertanyents a l’any 2009. Segons aquesta enquesta, si a l’Alt Pirineu i l’Aran, la mitjana de llars amb internet de banda ampla se situa en el 47,5%, a Cerdanya el percentatge és del 46,3. En aquest sentit, l’única comarca pirinenca que té un percentatge tant baix com Cerdanya és el Pallars Sobirà.

Pel que fa a les llars amb internet convencional, a Cerdanya n’hi ha un 50,4%, mentre que al conjunt de l’Alt Pirineu, el percentatge és una mica major, d’un 51,2%. Mentrestant, a Cerdanya, un 63,8% de les llars tenen ordinador, quan al conjunt de l’Alt Pirineu i l’Aran, en tenen el 65,2% de les llars. Finalment, pel que fa al nombre de llars amb telèfon mòbil, a Cerdanya en tenen el 89,1%, mentre que al conjunt de l’Alt Pirineu en disposen el 90,6% de les llars.

Pel que fa als usos individuals de les Tecnologies de la Comunicació, un 68,4% dels cerdans havien utilitzat l’ordinador els darrers tres mesos abans de l’enquesta. En aquest cas, el percentatge cerdà és major que el del conjunt del Pirineu, que se situa en el 66,8. Pel que fa a l’ús d’internet, en els mateixos darrers 3 mesos, 6 de cada 10 cerdans s’havien connectat a la xarxa, mentre que a nivell pirinenc el percentatge és lleugerament superior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada