dimecres, 24 de novembre del 2010

El Parc de Bombers de Puigcerdà incorpora la llargament reivindicada autoescala

El parc de Bombers de Puigcerdà ha incorporat recentment al seu parc mòbil una autoescala semiautomàtica de 30 metres d’alçada. Es tracta d’una eina llargament reivindicada, tant pels Bombers com pels alcaldes de Cerdanya, ja que fins ara no n’hi havia cap. Aquesta autoescala semiautomàtica serà molt útil de cara a l’hivern, ja que permetrà actuar més ràpidament en els incendis de xemeneies.

Així doncs, ja no caldrà enfilar-se fins el teulat amb escales convencionals, sinó que un grup de tres bombers podrà extingir l’incendi des de la cistella superior. Aquesta mateixa cistella també serà molt útil per dur a terme evacuacions en alçada. El vehicle en sí també duu incorporades lliteres per a les evacuacions de persones ferides. Abans, quan es produïa un incendi o una emergència que requeria l’actuació d’una autoescala, calia que pugés des de La Seu o des de Berga.

Tots els bombers del Parc ja han rebut la formació necessària per utilitzar aquesta nova eina. D’altra banda, tenint en compte que els Bombers de la Generalitat treballen amb el sistema de xarxa, la nova autoescala permetrà donar servei no només a la Vila sinó també als municipis de la comarca. Amb aquesta incorporació, el parc mòbil dels Bombers de Puigcerdà disposa de cinc vehicles: l’autoescala, una autobomba rural pesant, una autobomba forestal pesant, una autobomba urbana lleugera i un vehicle de personal i càrrega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada