dilluns, 8 de novembre del 2010

Bona afluència de públic a la fira del cavall, però preocupació entre els ramaders

Puigcerdà ha acollit un any més la tradicional fira del cavall hispanobretó. Prop de 25.000 persones han visitat aquest cap de setmana la Vila amb motiu d’aquest certamen. A diferència de l’any passat, el temps ha acompanyat i això ha fet que l’afluència de públic fos força bona. Tot i això, alguns ramaders han lamentat que cada any ho tenen més complicat, degut a les traves burocràtiques. A més, asseguren que cada cop es veuen obligats a vendre el bestiar a un preu més baix.

Des de l’ajuntament de Puigcerdà, han insistit que seguiran ajudant el sector, per evitar que la fira mori. En aquest sentit, els estudis universitaris que es volen implantar a la Vila podrien ser una bona ajuda.

Enguany, l’ajuntament ha incorporat noves mesures de seguretat, per tal de millorar el benestar dels animals. Ho ha fet després que en edicions anteriors una protectora d’animals es queixés que el tracte que rebien els cavalls no era el més adequat. En aquesta edició s’han suavitzat els pendents de les rampes amb que els cavalls pugen i baixen dels remolcs, i s’ha millorat aspectes de l’aigua i el fang dels corrals, entre d’altres coses. Des de l’ajuntament, però, han deixat clar que hi ha aspectes que no es poden modificar, com ara el fet que els cavalls estiguin a l’aire lliure. La protectora havia demanat que els animals s’exposessin sota una carpa, però des del consistori han recordat que es tracta d’animals salvatges que viuen tot l’any a la muntanya, i que no tindria cap sentit exposar-los en un cobert. Des de la regidoria de Ramaderia, però, es mostren esperançats que les millores fetes aquest any convencin la protectora d’animals.

A la imatge, un moment del concurs de dissabte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada