dijous, 4 de novembre del 2010

Puigcerdà es prepara per a una nova edició de la Fira del cavall hispanobretó amb més mesures de seguretat

Puigcerdà enllesteix els últims preparatius per acollir aquest cap de setmana una nova edició de la tradicional Fira del cavall hispanobretó. Aquesta setmana ja s’han col•locat els tancats al polígon industrial i la policia local ha començat a delimitar la zona on no es podrà aparcar a partir de divendres. Bona part dels carrers del centre de la Vila i de la zona del llac quedaran afectats per la Fira. El regidor de Ramaderia de Puigcerdà, Lluís Casanovas, confia que, si el temps acompanya, l’esdeveniment serà un èxit, "veient que tindrem uns 200 corrals i prop de 1.000 caps de bestiar".

L’any passat, la fira va batre rècords pel que fa al nombre de corrals, que van arribar als 220, i al nombre de caps de bestiar, que van ser més de 1.100. Casanovas ha admès que es va arribar a un volum massa gran de bestiar, i que aquest any s’ha reduït. Un dels motius és la seguretat, i és que l’ajuntament va rebre la visita del Director General d’Agricultura, arran de les queixes de la protectora Animals Àngels. Aquesta entitat va denunciar que els cavalls no eren tractats del tot correctament, i que les mesures de seguretat no eren les adequades. Casanovas ha explicat que han arribat a un consens amb la Generalitat per millorar alguns aspectes, relacionats amb l'aigua, el fang dels corrals o el tipus de rampes per fer pujar i baixar el bestiar dels remolcs.

Tot i això, no es modificaran altres aspectes dels que s’havia queixat la protectora, com ara el fet que els cavalls s’estiguin al descobert o bé l’ús del bastó per fer pujar i baixar els animals dels remolcs. Casanovas ha recordat que són animals salvatges, acostumats a viure a la muntanya i amb poc contacte amb humans, i per tant hi ha demandes de la protectora d’animals que són inassumibles. Com de costum, el tret de sortida de la fira el donarà el concurs de terçones, a les 11 del matí de dissabte.

Imatge d'arxiu de la fira de l'any passat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada