dimarts, 9 de novembre del 2010

Cerdanya ha estat la comarca gironina que ha parat millor el cop de la crisi

Cerdanya ha estat la comarca gironina que ha parat més bé el cop de la crisi. Així ho ha constatat la Cambra de Comerç de Girona en el seu darrer Observatori Econòmic, que ha presentat avui a Puigcerdà davant empresaris i polítics de la comarca. L'any 2009, el Valor Afegit Brut de Cerdanya va experimentar una caiguda inferior a la de la resta de Catalunya i també de les comarques gironines. Segons Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, això es deu a que la indústria, un dels sectors que més ha patit la crisi a nivell nacional, té una escassa implantació a Cerdanya, i per tant no ha influit massa en l'economia de la comarca.

En canvi, aquells sectors relacionats amb el turisme, molt importants a Cerdanya, s'han mantingut, i això ha fet que l’economia de la comarca no caigués tant com a la resta del país. D'altra banda, la Cambra de Comerç de Girona assegura que la situació econòmica ja s'ha estabilitzat, i que l'any que ve els sectors de la construcció i de la indústria tornaran a créixer.

Per la seva banda, l’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha destacat la necessitat de diversificar l’economia de la comarca, per no dependre tant de la construcció i del sector serveis. Planella ha apuntat que Puigcerdà ha d'encaminar-se cap el sector sanitari, aprofitant l'empenta de l'hospital transfronterer, i cap al sector educatiu, amb la mirada posada en el conveni signat amb la Universitat de Vic, que ha de permetre l'arribada d'estudis universitaris a la Vila.

Un tercer camp on també podria créixer l’economia de Puigcerdà seria en l’esportiu, i Planella ha posat l’exemple de la residència esportiva Campus Cerdanya i del poliesportiu de la Vila, que ha assegurat que és l’enveja de moltes ciutats.

A la imatge, un moment de la presentació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada