divendres, 5 de novembre del 2010

Saura presideix a Martinet la constitució d'un nou consorci per a la recuperació de la memòria històrica

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha presidit avui a Martinet la constitució del nou consorci “Pirineus, territori de memòria”. L'entitat neix amb l'objectiu d'impulsar l'estudi, la recuperació i la difusió dels espais de memòria de l'Alt Pirineu, i agrupa el Parc dels Búnquers de Montellà i Martinet, la presó-museu de Sort i el futur centre “Els Pirineus en Guerra”, de la Pobla de Segur. Saura, ha remarcat la doble importància d’aquests espais de memòria ja que, a banda de reforçar els valors democràtics i hretre hoemantge als represaliats pel franquisme, són un important revulsiu econòmic i turístic per la zona.

El consorci creat avui al Pirineu és similar als que ja existeixen a les Terres de l'Ebre per recuperar els espais de la Batalla de l'Ebre, i a Girona, per promoure les rutes de l'exili. Coincidint amb la creació d’aquest nou consorci “Pirineus, territori de memòria”, Martinet ha inaugurat aquest divendres al matí unes jornades sobre la línia P. Es tracta de la fortificació de búnquers que Franco va fer construir als Pirineus per defensar-se d’una suposada invasió aliada després de la Segona Guerra Mundial. La trobada ha estat inaugurada pel mateix conseller Saura i l’alcalde de Montellà i Martinet, Josep Castells.

Les jornades estan organitzades pel Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà i s’allargaran fins dissabte. S’hi estan realitzant conferències i ponències de destacats especialistes en la matèria, com Lluís Esteva, Josep Calvet, Arcadio del Pozo o Antoni Segura. En les intervencions d’aquest divendres, s’ha aprofundit en diferents aspectes, tant de la Línia P en sí, com dels búnquers de Montellà i Martinet, de forma més específica. També s’ha parlat d’altres fortificacions força reconegudes, com la Línia Maginot o la Línia Gòtica.

A la imatge, un moment de la signatura del conveni, a l'ajuntament de Montellà i Martinet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada