dimarts, 30 de novembre del 2010

La neu deixa sense transport escolar alguns alumnes de secundària de Cerdanya

Alguns alumnes de secundària de Cerdanya s’han quedat avui sense anar a l’Institut, a causa de la neu. Els estudiants de Prullans, Montellà i Martinet i Lles s’han vist afectats per la suspensió del transport escolar dictaminada pel consell comarcal de l’Alt Urgell. Els alumnes d’aquests tres municipis cerdans s’inclouen en la línia de transport escolar que els comunica amb La Seu d’Urgell i no pas amb Puigcerdà. El Consell Comarcal de l’Alt Urgell decidirà demà sí reprèn el transport escolar, en funció de l’estat de les carreteres. Aquesta tarda, però, la Nacional 260 entre Cerdanya i la Seu d’Urgell ha quedat completament neta i això fa preveure que, si no neva més, demà es podrà reprendre el servei sense problemes.

La resta d’alumnes de secundària que estudien a Puigcerdà, mentrestant, no han tingut cap problema per assistir a classe, ja que el transport escolar ha funcionat amb total normalitat, tal com han explicat des del Consell Comarcal de Cerdanya. A l’Alta Cerdanya i el Capcir, el transport escolar també ha funcionat sense problemes, i els alumnes que estudien als instituts de Font-Romeu i La Guingueta d’Ix han pogut arribar a classe amb total normalitat.

La nevada caiguda en les últimes hores ha tingut altres afectacions viàries. Al llarg de tot el dia han calgut cadenes per circular per la Collada de Toses, i s’ha prohibit el pas de camions. A l’Alta Cerdanya també han calgut cadenes per creuar el coll de Pimorent en direcció a l’Arièja i el Pas de la Casa. A les estacions d’esquí, mentrestant, la nevada d’avui ha permès incrementar els gruixos de neu fins als 45 centímetres i això els permet afrontar el Pont de la Puríssima amb molt bones condicions.

A la imatge, un moment de la nevada a Puigcerdà (foto: Puigcerdà Som Tots)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada