dissabte, 12 de setembre del 2009

El Grup de Recerca de Cerdanya conmemora el desè aniversari de les excavacions del jaciment paleolític de Montlleó

El Grup de Recerca de Cerdanya ha organitzat per avui i demà un parell d'actes per tal de celebrar el desè aniversari de l'inici de les excavacions del jaciment paleolític de Montelló, a Prats i Sansor.

Per avui dissabte s'ha programat una conferència sobre el jaciment, que serà a les 22:00 hores al Museu Cerdà de Puigcerdà, sota el títol "El jaciment de Montlleó: 10 anys d'estudi". De cara a demà, s'ha organitzat una visita guiada al jaciment, que sortirà a les 12:00 hores de Coll de Saig.

El jaciment paleolític de Montlleó va ser descobert per casualitat el 1998 per Jordi Grimao, i l'any 2000 van començar les prospeccions arqueològiques, de la mà del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona. Es tracta d'un jaciment magdalenià, situat al coll que unieix Prats i Sansor i Bellver, de gran importància a l'hora d'estudiar els moviments de la població paleolítica.

Les restes trobades han permès de teoritzar que la Cerdanya va ser l'únic lloc del Pirineu per on es va poder transitar entre la península ibèrica i el sud de França a través dels Pirineus durant la darrera glaciació, fa cosa d'uns 15.000 anys. A Montlleó s'han trobat eines de sílex tallat, petxines foradades, restes de carbons i abundants restes de caça, com cabres, cérvols i isards.

A la imatge, els cartells de les activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada