dimarts, 29 de setembre del 2009

El Síndic ofereix als alcaldes de la comarca un conveni per millorar la comunicació amb els cerdans

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha ofert als alcaldes de la Cerdanya un conveni de col·laboració especial, per tal d’agilitzar la comunicació amb els veïns de la comarca. Una de les propostes és instal·lar bústies en diferents pobles, on els ciutadans puguin dipositar-hi les seves queixes.

La intenció del Síndic és obrir nous canals de comunicació amb els veïns de la Cerdanya, i ara està a l’espera que els alcaldes responguin a la seva proposta. A part de recollir les queixes de les bústies, els assessors del Síndic es desplaçaran durant l’any a la comarca, per tractar els problemes sobre el terreny. A més, també s'organitzaran trobades amb els responsables polítics, per mirar buscar sol·lucions als problemes plantejats, i es farà una memòria anual, on quedaran recollides totes les actuacions del Síndic.

Ribó explica que en zones amb poca població "és un dispendi excessiu i un esforç inassolible com per anar creant síndics locals". A Europa, continua, "a partir d'un cert nivell d'habitants es substitueix la figura del sindic local per aquest tipus d'acord directe entre el defensor parlamentari, en aquest cas el Síndic de Greuges, i l'entitat local.

El Síndic ha estat dos dies a Puigcerdà, on ha recollit 21 queixes i 26 consultes, la majoria sobre temes d’urbanisme i educació.

A la imatge, el Síndic durant la roda de premsa que ha ofert avui (foto: Emili Giménez)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada