Aquest procés participtaiu, tal i com explica Marta Massana, tècnica del Cedricat, "vol recollir les inquituds i les propostes dels habitants del Baridà, per tal de poder elaborar un pla per dinamitzar el territori, tant a nivell econòmic, turístic, cultural com social". La primera part del procés participatiu, la de la diagnosi, va començar el novembre de l'any passat i va consistir en entrevistes i grups de treball amb gent del territori, per recollir aquestes opinions, i elaborar una llista amb les necessitats i propostes fetes.
La jornada d'ahir a Martinet va servir, segons Massana, "per debatre aquestes propostes i poder arribar, en una tercera fase, a les conclusions". En els debats, s'hi van tractar qüestions relacionades amb els problemes poblacionals, les activitats econòmiques de la subcomarca, l'estat dels serveis i els equipmanents, així com de les infraestructures viàries, o el grau de cohesió social i d'identificació territorial.
Un cop definida l'estratègia que cal seguir per tirar endavant el Baridà -com ara potenciar un turisme de qualitat i respectuós amb l'entorn natural i cultural, o trobar maneres de que la gent jove prengui el relleu dels seus pares i continuï fent de pagès- es faran tots els passos possibles per tirar-la endavant.
Pel que fa al grau de participació, Massana en fa una bona valoració, i és que "la gent ha respost molt bé, i amb molta voluntat de venir a aportar les seves propostes". Entre els participants hi havia representants de tots aquells grups de persones que tenen relació amb el territori, des de pagesos fins a neo-rurals, passant per gent de segona residència, a més de representants polítics dels cinc municipis.
A la imatge, una de les taules de treball on es van debatre les propostes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada