diumenge, 20 de setembre del 2009

Especialistes del sector audiovisual consideren que el projecte de Cerdanya Televisió és viable

Especialistes del sector audiovisual, i polítics de l’Alta i la Baixa Cerdanya han debatut aquest vespre sobre la viabilitat de posar en marxa una televisió comarcal transfronterera. Tot i les dificultats tècniques, econòmiques i jurídiques, han coincidit que si hi ha voluntat política, es podrà tirar endavant.

En la taula rodona, s'ha deixat clar que el primer que cal fer és resoldre el problema jurídic que representa la creació d’una televisió transfronterera, ja que ara mateix no és legal. En matèria econòmica, es vol recórrer en gran part a ajudes europees. El president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Esteve Maurell, explica que "amb el suport de tots els alcaldes de la comarca, i anant a buscat diners més enllà de França o d'Espanya, és a dir, en fons europeus com els Feder, ens en podem sortir".

El debat d’aquest vespre ha estat la primera activitat de la vint-i-setena diada de la Cerdanya, que se celebra aquest cap de setmana a Bolvir. Posteriorment s'ha fet un altre debat de caire transfronterer, en aquest cas sobre la creació d’un organisme que agrupi tots els alcaldes, tant de l’Alta com de la Baixa Cerdanya, i que unifiqui la veu de la comarca. Durant els actes de demà, els alcaldes podrien firmar una declaració conjunta i posar la primera pedra per a la creació d'aquest ens.

A la imatge, un moment del debat sobre la creació de Cerdanya TV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada