dimecres, 16 de setembre del 2009

Una setantena de persones participen en el desè aniversari de les excavacions a Montlleó

Una setantena de persones han participat en les activitats que ha dut a terme aquest cap de setmana el Grup de Recerca de Cerdanya (GRC), amb motiu del desè aniversari de les excavacions al jaciment paleolític de Montlleó, a Prats i Sansor.

El dissabte a la nit, unes 40 persones van assistir a la conferència que va oferir al Museu Cerdà, Xavi Mengado, professor de la Universitat de Barcelona, del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia. En la conferència, titulada “Montlleó, deu anys d’estudi” va explicar el descobriment del jaciment magdalenià, els diferents materials trobats al llarg d'aquesta dècada d'estudi, les diverses teories que han permès de confirmar o de desmentir la seva existència, la relació amb altres jaciments d'èpoques similars, així com la importància d'aquest jaciment ubicat al bell mig dels Pirineus.

L’endemà, va tenir lloc una visita guiada al jaciment, situat al coll de Saig, l’estret que comunica Prats i Sansor i Bellver de Cerdanya. Va anar a càrrec també de Xavier Mangado, que va mostrar el jaciment, les diverses àrees de prospecció, els mètodes d'excavació i algunes de les peces trobades en l'actual campanya de treball. En aquest cas, hi van assistir una trentena llarga de persones.

A la imatge, un moment de la visita al jaciment (Foto: GRC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada