dilluns, 7 de setembre del 2009

Bolvir prepara una Diada de Cerdanya amb un marcat accent transfronterer

Bolvir acollirà els propers 19 i 20 de setembre la vint-i-setena Diada de Cerdanya. Aquesta tarda se n’ha presentat el programa al Local Social de la localitat. Enguany, la Diada servirà per debatre sobre dos importants projectes transfronterers.

Un d’ells és Cerdanya Televisió, una nova cadena comarcal transfronterera, amb continguts en català i francès, i amb informació de tots els municipis de l’Alta i la Baixa Cerdanya, i el Capcir. Durant la Diada, polítics i tècnics, debatran si és viable tirar-la endavant, i com cal fer-ho.

L’altre projecte, és la constitució d’un organisme transfronterer que agrupi tots els municipis de la comarca, perquè tinguin una sola veu. Bartumeu Baqué, alcalde de Bolvir, explica que actualment, “hi ha el probelma que a Espanya, no tots els municipis estem representats al Consell Comarcal -un exemple és el de Bolvir, perquè jo no hi soc representat- mentres que a França, la representació encara és més reduïda, perquè els ajuntaments s’ajunten en Comunitats de Municipis, però l’adscripció és voluntària”.

Tot i que l’organitzador de la Diada és l’Ajuntament de Bolvir, aquest any s’ha creat una comissió per tirar endavant la festa, que agrupa alcaldes de l’Alta i la Baixa Cerdanya. Anys anteriors ja s’havia fet d’aquesta manera, però feia temps que s’havia perdut. Enguany, aquesta comissió organitzativa la formen, entre d’altres, els batlles de Portè, La Guingeta, Sallagosa, Enveig i Er, per part de l’Alta Cerdanya; i els de Bolvir, Ger, Puigcerdà i Alp, per part de la Baixa Cerdanya.

A la imatge, un moment de la presentació, al Local Social de Bolvir.

1 comentari:

  1. Ja era hora que a Cerdanya poguessim organitzar una Diada que fos més per potenciar un país cerdà del segle XXI, que simplement viure del folklorisme pirinenc. És necessari aquest projecte de la cerdanya TV
    doncs és un bon instruments d'aglutinació, però encara ho és més probablement un organisme unitari comaarcal de tipus federalitzant perquè tothom s'hi senti representat i s'uneixin esforços per donar a aquest PETIT PAÍS CERDÀ una unitat transfronterera, que vol dir fer de la comarca dividida una sola comarca, com era abans.
    federalitzant la Cerdanya unirem la comarca i superarem la frontera.
    Aquesta és, crec jo, una de les tasques que tot el país cerdà.

    ResponElimina