dimarts, 8 de setembre del 2009

El conseller Ausàs inaugura les places de Santa Maria i dels Herois, a Puigcerdà

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha inaugurat aquest vespre a Puigcerdà les places de Santa Maria i dels Herois. Totes dues han estat remodelades, amb ajudes del govern català i de la Unió Europea, a través dels fons Feder.

Aquestes dues cèntriques places, als peus del campanar de Puigcerdà, s’han convertit en un nou espai peatonal, ja que s’hi ha prohibit la circulació de cotxes i l’aparcament. Pel conseller Ausàs projectes com aquests aporten valor afegit a la ciutat, i això és important a l’hora d’atreure un turisme de qualitat. Creu que el fet que la Unió Europea hi hagi donat suport ho demostra, ja que "els fons Feder no donen diners a qualsevol obra, sinó que només aporten recursos econòmics a aquelles obres que tenen valor afegit, que motiven la dinamització econòmica i que incentiven el turisme i el comerç".

Durant la inauguració, l'alcalde, Joan Planella, ha destacat que amb aquesta remodelació, "s'ha volgut fomentar més l'esperit de poble, ja que Puigcerdà necessitava espais de trobada i de reunió". En total, les obres han costat gairebé 1.400.000 euros, i el 90% ha estat finançat pel Departament de Governació i Administracions Públiques.

A la imatge, Ausàs i Planella en el moment de la inauguració. (Foto: Adrià Marcet)

3 comentaris:

  1. mentres tant els fons FEDER pel museu, continuen desaparescuts. Falten 300.000 euros que no apareixen que anaven al museu Cerdà.

    ResponElimina
  2. A mi això em recorda a una altra època: el capellà, les autoritats inaugurant... no sé... més en blanc i negre...

    ResponElimina
  3. els carrers de puigcerda estan fet una merda! a les places s'hi ha d'arrivar d'alguna manera diria jo...

    ResponElimina