dimarts, 22 de setembre del 2009

Masella obrirà aquest hivern una nova zona esquiable prop de La Molina

L’estació d’esquí de Masella presenta importants novetats de cara a aquesta temporada d’hivern. A finals de desembre s’obrirà una nova àrea esquiable a mig camí entre Masella i la Molina, amb 4 quilòmetres nous de pista, un remuntador i un nou aparcament. A la Molina, a més, s’hi farà un nou telecadira.

Aquestes dues estacions ceretanes són les úniques del Pirineu espanyol que aquesta temporada invertiran en la instal•lació de nous remuntadors. Amb aquesta ampliació pretenen atreure més els esquiadors que pugen i baixen el mateix dia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. També volen descongestionar la zona central de l’estació, tal i com explica el seu director, Xavier Noia: "volem potenciar la zona perifèrica de l'estació, perquè els esquiadors no vagin a parar sempre al Pla de la Masella". A més, amb la creació d'un nou accés, també es millorarà l'arribada dels esquiadors que venen de la collada de Toses, ja que no hauran de desplaçar-se fins el Pla de la Masella per aparcar.

Pel que fa a l'estat de les obres, aquesta setmana s'estan posant les pilones del telecadira, i en els propers dos mesos s'acabarà de construïr l'estructura i s'arranjar les pistes. Els quatre nous quilòmetres esquiables es repartiran en 5 pistes, una de negra, una de blava i tres de vermelles.

Segons Noia, a més, aquesta ampliació crearà una vintena de nous llocs de treball fixos a l’estació, i una trentena més a la comarca, gràcies a la incidència que tindrà en el turisme. L'any que ve, a més, es volen fer més remuntadors, més pistes i un edifici de serveis en aquesta mateixa zona.

A la imatge, les vaques són encara les úniques inquilines de Masella.

2 comentaris:

  1. No estaria malament referir-se a l'estació pel seu nom correcte: Masella. L'ús de l'article només s'entén per mimetisme amb La Molina (en tot cas una molina és un lloc on es talla fusta). Masella és un topònim i no porta article, com no porta article El Montellà o La Àranser, per posar dos exemples.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per l'apreciació. Ho tindré en compte la propera vegada!

    ResponElimina