dimecres, 30 de setembre del 2009

El Tren Groc celebrarà els 100 anys amb unes obres de millora i l'ampliació dels horaris

El tren groc complirà 100 anys de vida el pròxim 19 de juliol. Aquest aniversari coincidirà amb les obres de millora i modernització, anunciades aquesta setmana des de Mont-lluís, pel president del Consell General de la Catalunya Nord i el seu homòleg de la Regió Llenguadoc-Rosselló, tal i com publica la web I-cerdanya.

A més d'aquest pla de renovació i millora, també està previst augmentar el nombre de trajectes entre La Tor de Querol i Vilafranca de Conflent. Així doncs, a l'estiu es passarà dels 16 viatges actuals a 24 i, a més, a l'hivern, es crearà un servei especial de tren que inclourà el viatge i un forfet per esquiar a les estacions de Cerdanya. D'aquesta manera, també es vol ajudar a descongestionar la carrtera que uneix el Conflent amb Cerdanya pel coll de la Perxa, i intentar que bona part dels esquiadors accedeixin a la comarca amb tren. El cost total de les obres de millora a la línia rondaran els 420.000 euros.

A la imatge, una moderna unitat del Tren Groc a La Tor de Querol-Enveig

1 comentari:

  1. Ben segur que cal renovar i millorar el tren groc, però veig difícil que sigui una alternativa per anar a esquiar ( per preu, per velocitat i per distància de les estacions a les pistes, tot i compto que posarien navettes-llançadores)
    Gràcies per la participació al meu bloc, t'he enllaçat.
    Salut

    Rafel
    http://rcasas22.wordpress.com
    La Cerdanya des de Can Fanga

    ResponElimina