dijous, 1 d’octubre del 2009

El Grup de Recerca de Cerdanya organitza un debat sobre la Grip A i una exposició sobre papallones

Aquest dissabte a les 6 de la tarda, el Museu Cerdà acollirà un nou debat organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya (GRC), en aquest cas sobre la Grip A. En la taula rodona hi participaran representants de les diferents escoles mèdiques, com el Dr. José Muñoz (President de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, àrea Urgell-Pirineus), el Dr. Òscar Rosell (Pediatra ABS La Seu d’Urgell), la Dra. Susana Edo (Medicina general i homeòpata) i la Sra. Núria Hernández (Directora d’infermeria ABS La Cerdanya).

En el debat s'intentarà aportar una mica més d'informació sobre aquest fenomen, i s'hi plantejaran qüestions com ara si el pànic i l’exageració feta per autoritats i mitjans pot arribar a provocar el caos, si estem preparats logísticament per la pandèmia, si és prou segura la vacuna, si ens hem de vacunar o no, quin ha estat el paper de les autoritats i com s’hi ha respost, si hi ha alguna manera de prevenir-la o quina serà la incidència entre la població?

Una setmana després, el Dr. Pere Coll (Medicina general i de família, responsable del consultori de Llívia) i la Sra. M. Teresa Nicolau (Infermera de l’ABS La Cerdanya), exposaran a Llívia les conclusions del debat d'aquest dissabte.

Papallones de Cerdanya
D'altra banda, des d'avui mateix i fins el 18 d'octubre, el Museu Cerdà acull una exposició de fotografies de Pep Monterde i altres fotògrafs, organitzada també pel GRC, sota el títol "Papallones de Cerdanya". Els seus organitzadors destaquen que "Cerdanya és un veritable paradís de la biodiversitat, ja que la confluència de diversos climes fa que existeixin diferents tipus de vegetacions simultàniament: bòreoalpines, eurosiberianes, oròfits de muntanya, mediterrànies i fins i tot alguns endemismes locals". Això, continuen, "es tradueix també en una gran abundància d'espècies pel que fa a les papallones, insectes lepidòpters de gran bellesa, però amb força curiositats pel que fa al seu cicle vital, comportament, alimentació i reproducció".

Un dia abans d'acabar l'exposició, el 17 d'octubre, el Museu Cerdà acollirà una conferència, també titulada "Les Papallones de la Cerdanya", a càrrec del fotògraf i naturalista Pep Monterde.

A la iamtge, el cartell de la taula rodona sobre la Grip A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada