divendres, 2 d’octubre del 2009

El centre d'interpretació del Parc Natural del Cadí-Moixeró a Talló apostarà per la investigació

El Centre d'Interpretació del Parc Natural del Cadí-Moixeró, que s'ha de construïr a Talló, apostarà clarament per la investigació. El Conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha visitat aquest matí els terrenys on s’ha de fer, al costat de l'Església de Santa Maria de Talló.

El nou centre complementarà el que ja existeix a Bagà, al Berguedà, i ha d’estar acabat abans de finals de l’any que ve. A part d’oferir informació sobre el parc als visitants, el nou centre potenciarà la investigació, i és que segons Baltasar "es vol recolzar als investigadors, als biòlegs i a tanta gent que ve a Cerdanya i a Bellver a conèixer amb més profunditat la biodiversitat i la riquesa natural, patrimonial i cultural que tenen la comarca i el municipi".

L'alcalde de Bellver, Francesc Xavier Porta, ha concretat que l'edifici s'ha dissenyat per oferir 3 funcions. La planta baixa estarà oberta al públic, i s'utilitzarà a nivell museístic i informatiu. La primera planta, estarà destinada a la investigacio i, entre d'altres equipaments, comptarà amb un centre de documentació. També hi haurà un altell on s'hi ubicaran els dormitoris per als investigadors que hi hagi allotjats al centre, i un soterrani destinat als treballadors del parc, on hi podran aparcar els vehicles i la maquinària. En aquesta planta, també s'hi farà una sala de conferències.

D'altra badna, el conseller Baltasar ha deixat clar que el nou centre serà complementari al ja existent a Bagà, i que en cap cas seran incompatibles. Ha afegit que, un cop estigui acabat, "la idea és que cada centre s'especialitzi en una cosa". Per Baltasar, obrir un nou centre d'interpretació a la cara Nord donarà una projecció molt important al Parc del Cadí-Moixeró. El cost total de la nova infraestructura serà aproximadament d'1.374.000 euros, i gairebé la meitat es financiarà amb els fons Feder, atorgats per la Unió Europea.

A la imatge, el conseller Baltasar mirant els plànols del projecte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada