dijous, 15 d’octubre del 2009

La Guingueta d'Ix espera rebre uns 300 paradistes per la fira d'aquest cap de setmana

L'Ajuntament de La Guingueta d'Ix (Bourg Madame), calcula que aquest cap de setmana es desplaçaran fins a la població uns 300 paradistes, amb motiu de la fira que s'hi farà diumenge i dilluns. Ho ha dit aquest migida el seu alcalde, Jean-Jacques Fortuny, en una entrevista al programa "L'hora L" de Ràdio Pirineus-Cadena SER.

Segons Fortuny, el problema amb el que es troben cada any és que els falta lloc, i sovint hi ha conflictes, perquè alguns paradistes no hi caben. En aquest sentit, Fortuny ha remarcat que "per llei no es pot seleccionar qui té dret a assistir-hi i qui no". Tot i això, afegeix que hi ha una tradició molt arrelada i respectada que preveu que aquell paradista que hi ha assistit un any té dret a assistir-hi l'any següent.

Fortuny també ha assegurat que més d'un cop s'ha intentat ampliar la fira a més carrers del poble, però que "els paradistes no hi volen anar". Actualment, les parades s'ubiquen entre el pont internaiconal i Ix, seguint l'avinguda Porta de França i la carretera de Sallagosa.

L'alcalde també ha deixat clar que, per a l'Ajuntament, la fira no és un gran negoci, ja que "tampoc cobrem gaire als paradistes". Per Fortuny, el més important és que la imatge de La Guingueta hi guanyi, i els comerciants del poble en surtin beneficiats. Pel que fa a l'afluència del públic, Fortuny ha destacat que, històricament, sempre hi ha assistit més gent de la Baixa, que no pas de l'Alta Cerdanya.

A la imatge, l'Ajuntament de La Guingueta d'Ix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada