dissabte, 3 d’octubre del 2009

Els Bombers simulen el rescat d'un boletaire perdut, a Masella

Masella ha estat l'escenari aquest matí d'un simulacre de rescat per part dels Bombers. S'ha realitzat un exercici de prova on s'havia de rescatar un suposat boletaire que s'havia separat del seu acompanyant i s'havia perdut. L'exercici havia d'acabar amb la intervenció d'un helicòpter, però l'aparell s'ha hagut d'utilitzar per un rescat real, i el simulacre s'ha hagut d'acabar únicament amb les dotacions terrestres.

En l'exercici, hi han participat una cinquantena de Bombers, entre els quals hi havia membres del Grup d'Actuacions Especials de Muntanya (GRAE) i una unitat canina. El simulacre ha començat al voltant de les deu del matí, i ha acabat a dos quarts de dues. Durant l'exercici, que s'acostuma a fer dos o tres cops l'any, s'han posat a prova tots els diferents tipus de recerca terrestre que s'acostumen a fer.

En aquest cas, a més, el simulacre ha coincidit amb el primer cap de setmana en que la Generalitat cobrarà per tots aquells rescats que hagi de fer fruït d'una actitud negligent de la persona rescatada. En aquest sentit, la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau, que ha seguit tot l'exercici, ha deixat clar que no hi haurà problemes per determinar quins rescats s’han de cobrar i quins no, perquè les negligències són fàcils de detectar. En aquest sentit, ha avançat que algunes comunitats autònomes s’han interessat ja per aquest sistema de cobrament que aplica Catalunya des de l’1 d’octubre. En el cas simulat avui, per cert, el boletaire rescatat no hagués hagut de pagar.

A la imatge, dos bombers durant l'exercici

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada