dilluns, 26 d’octubre del 2009

Nadal es mostra optimista en relació a la construcció del Túnel de Toses

El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, s’ha mostrat optimista en relació a la construcció del Túnel de Toses, entre Cerdanya i el Ripollès. Confia que d’aquí poc hi haurà notícies concretes sobre la variant que s’ha de fer a Ribes de Freser, ja que el projecte està en una fase molt avançada.

Per Nadal, la millora de les comunicacions entre Cerdanya i el Ripollès, i concretament la construcció del Túnel de Toses, té un caràcter urgent i preferent. En aquest sentit, creu que un cop feta la variant de Ribes, el projecte del Túnel tindrà moltes més possibilitats d’èxit, "ja que serà la prova inequívoca de que el Ministeri de Foment té clar que ha de fer el túnel".

Nadal, ha fet les declaracions des de Ger, amb motiu de la dinovena mostra culinària amb naps de Cerdanya, que s’ha celebrat aquest cap de setmana. El Conseller també ha recordat la implicació de l’actual govern en la millora d’altres infraestructures de la comarca, com ara el pont del tren de La Molina.

En referència al tren, ha assegurat que el Govern estudiarà la possibilitat de crear un servei semidirecte entre Puigcerdà, Ripoll i Barcelona. Nadal ha afegit que no ho podran fer, però, fins que tinguin competències en rodalies. Un altre dels aspectes que ha destacat ha estat la unió del Túnel del Cadí i el Túnel del Pimorent, "una obra que cal estudiar molt bé perquè no malmeti la plana cerdana, però que s'ha de fer". També s'ha referit a la unió de les estacions d'esquí de Coll de Pal i La Molina, i ha assegurat que el seu departament no s'hi oposarà, "sempre i quan es garanteixi l'accés a l'aparcament que s'haurà de fer a la part berguedana, ja que estarà a més de 2.000 metres".

A la imatge, Nadal durant le XIX Mostra del Nap de Cerdanya, a Ger.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada