dissabte, 10 d’octubre del 2009

Bolvir aprova per majoria absoluta donar suport a un referèndum per a l'autodeterminació

Bolvir serà el primer municipi ceretà que donarà suport a una consulta popular per a l'autodeterminació de Catalunya. L'alcalde ja ho havia fet públic aquesta setmana i en el ple d'ahir es va fer oficial. Els 4 regidors d'Independents pel Canvi, que governen el municipi amb majoria absoluta, van votar a favor de donar suport a aquesta iniciativa. Els tres regidors de Convergència i Unió, s'hi van abstenir.

Per tal de tirar endavant la consulta, l’Ajuntament es posarà en contacte amb la platafoma Decidim.cat, perquè els orienti a l’hora de coordinar-la. Pel que fa a l’entitat que l’organitzarà, l’ajuntament ja ha rebut una proposta de la Societat de Caçadors del municipi. L'alcalde, Bartomeu Baqué, ha deixat clar que "els donarem tot el suport logístic i l'escalf necessari perquè ho tirin endavant".

La data en què es farà la consulta la decidiran conjuntament l’Ajuntament, l’entitat organitzadora i la plataforma Decidim.cat. La voluntat de l’ajuntament, però, és fer-la coincidir amb les que es faran en d’altres municipis catalans.

En el ple municipal d'ahir també es va aprovar, en aquest cas per consens, la construcció d'una nova plaça a la zona del Raval del Castell. Segons Baqué, anirà força bé "per esponjar la zona, ja que ara mateix no hi ha cap espai obert". També hi va haver consens a l'hora de sol·licitar la inclusió del conjunt íbero-romà del Castellot en el Catàleg de Monuments i Conjunts Arqueològics de la Generalitat, per protegir encara més el jaciment. Ara, el Consell Comarcal hi ha de donar el vit-i-plau, i després es farà la sol·licitud a la Generalitat.

Ahir també es van aprovar els pressupostos de cara a l'any que ve. En repassar el que havia costat organitzar la Diada de Cerdanya, Baqué va comentar que proposarà a la resta d'ajuntaments de la comarca que s'estableixi una quota i que, d'ara en endavant, cada consistori aporti una part del que costa la festa. El ple es va celebrar al Local Social de Santa Cecília per mirar d'incentivar l'assistència dels veïns i, en total, s'hi van desplaçar mitja dotzena de persones.

A la imatge, un moment del ple d'ahir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada