dissabte, 17 d’octubre del 2009

L'incendi entre Oceja i Vallcebollera ja ha cremat almenys 200 hectàries

L'incendi que es va declarar ahir al migdia entre Oceja i Vallcebollera ja ha cremat prop de 200 hectàries, i s'ha pogut aturar -tot i que no controlar- a tant sòls uns metres de Vallcebollera, segons han informat els bombers francesos a l'Indépendant. Les mateixes fonts asseguren que serà complicat dominar completament el foc al llarg del dia d'avui, i que es mantindran algunes dotacions dins el poble de Vallcebollera. Mentrestant, l'accés a la població es manté restringit i només es deixa passar als veïns.

Segons alguns testimonis, l'incendi va començar poc abans de les quatre de la tarda a la masia Mascarell, situada entre Oceja i Vallcebollera. Fonts properes als primers bombers voluntaris que es van mobilitzar per apagar el foc asseguren que les flames van començar degut a que els habitants de la masia estaven cremant fulles seques. Les mateixes fonts també indiquen que ahir a la nit, els Bombers estudiaven la possibilitat d'evacuar els veïns de Vallcebollera, davant la possibilitat que les flames incomuniquessin l'accés al poble. Tot i això, aquests dos punts no han estat confirmats pel cos de Bombers.

A part d'amenaçar el poble de Vallcebollera, el foc també s'ha apropat a l'estació d'esquí d'Err-Puigmal, i ha afectat alguns boscos de pins. Tot i això, en aquesta zona, el foc s'ha pogut dominar més fàcilment.

A la imatge, un cotxe de Bombers baixa de Vallcebollera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada