divendres, 3 de setembre del 2010

L'Assemblea General de Cerdanya es reunirà per primer cop el proper 18 de setembre

L’Assemblea General de Cerdanya, integrada pels alcaldes de l’Alta i la Baixa Cerdanya, es reunirà per primer cop el proper dissabte 18 de setembre, coincidint amb la Diada de Cerdanya, que se celebrarà a Estavar. Serà, doncs, el primer consell d’alcaldes transfronterer que es fa, després que l’any passat durant la Diada celebrada a Bolvir, s’acordés crear aquest organisme.

L’Assamblea General de Cerdanya ha de servir per coordinar qüestions que afecten tota la comarca, tant de la part que es troba sota administració espanyola com la que es troba integrada a França. En aquesta primera reunió, es posaran sobre la taula alguns temes de debat, com ara la possibilitat que de cara al futur tots els municipis de la comarca contribueixin a pagar la Diada de Cerdanya, i aquesta no corri a càrrec només del municipi que l’organitza. També s’hi debatran altres temes de fàcil consens i de poc enfrontament polític, com ara la possibilitat que els residents a l'Alta Cerdanya no paguin el Túnel del Cadí, tal com ja passa amb els residents de la Baixa Cerdanya.

La idea és que l’Assemblea General es reuneixi almenys un cop l’any, coincidint amb la Diada de Cerdanya. Tot i això, els seus promotors, entre ells l'Institut d'Estudis Ceretans (IEC), els agradaria poder anar una mica més enllà i que l'Assemblea es reunís més sovint. Durant la reunió d’aquest proper 18 de setembre a Estavar també s’han d’aprovar els Estatuts que regiran la pròpia Assemblea. De moment, els alcaldes ja n’han rebut un esborrany per si volen presentar-hi alguna esmena.

A la imatge, l'alcalde d'Estavar amb els responsables del IEC a l'Alta i la Baixa Cerdanya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada