divendres, 24 de setembre del 2010

Planella critica l'actitud de Salut envers Puigcerdà respecte l'hospital transfronterer

L'alcalde de Puigcerdà i president del Patronat de l’Hospital de la Vila, Joan Planella, ha denunciat l'actitud de menyspreu que creu que manté la Delegació de Salut a l'Alt Pirineu envers el seu municipi pel que fa a l'hospital transfronterer. Per Planella, la gota que ha fet vessar el got ha estat el control de les visites que es poden fer a les obres de l'hospital.

Fa tres mesos, l'ajuntament va solicitar a Salut que els deixés fer visites a l'hospital en qualitat de responsables municipals. La Generalitat els ho va denegar per motius de seguretat i els va dir que aquestes visites s'havien de fer sota la vigilància de l'enginyer en cap i en grups de sis persones. Planella ha denunciat que, en canvi, no hi va haver cap problema perquè l’ajuntament d’Alp organitzés un autobús amb dirigents del Partit Socialista per fer una visita d’obres, quan els problemes de seguretat eren els mateixos. Planella ha qualificat aquest fet de "falta de respecte institucional" envers l'ajuntament de Puigcerdà.

L'alcalde de la Vila ha afegit que es tracta d’una "actitud partidista i sectària" de Victorià Peralta, el responsable de Salut a l’Alt Pirineu, que creu que ja està nerviós perquè s’apropen les eleccions. Planella ha afegit que les administracions han menyspreat constantment l'ajuntament en tot el procés de construcció de l’hospital transfronterer, "obviant que el centre s'està fent al terme municipal de Puigcerdà"

Planella ha recordat que aquest no és l’únic greuge que ha patit Puigcerdà i la comarca. Ha assegurat que des de la Generalitat s’ha volgut apartar els responsables polítics cerdans de la gestió del futur hospital, ja que només se’ls permetrà assistir-hi com a espectadors però sense veu ni vot. També ha afegit que, segons sembla, la direcció de l’hospital recaurà sobre un càrrec de confiança nomenat des de Barcelona i no pas des del territori, com creu que hauria de ser.

A la imatge, Peralta (dreta) i Planella (centre) en una visita d'obres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada