dijous, 2 de setembre del 2010

Les energies renovables, protagonistes de la Diada de Cerdanya 2010

Les energies renovables seran les protagonistes de la Diada de Cerdanya d’aquest any. El 18 i 19 de setembre, Estavar, a l’Alta Cerdanya, acollirà la vint-i-vuitena edició d’aquesta festa, coordinada per l’Institut d’Estudis Ceretans i per un municipi de la comarca, que cada any canvia. Aquest dimecres s’han presentat els actes de l’edició d’enguany a l’ajuntament d’Estavar.

Al llarg dels dos dies es realitzaran exposicions i conferències al voltant de les energies renovables, com ara la biomassa. Encara no està confirmat, però una d’elles podria anar a càrrec del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. A banda, també s’han organitzat diverses activitats festives i un dinar amb productes exclusivament de Cerdanya. Els organitzadors volen que hi participi gent de tota la comarca

Així doncs, intentaran que durant la Diada tots els pobles de la comarca pengin la bandera cerdana, com a símbol de la unitat de la vall. Durant la Diada també s’entragarà el premi del Primer concurs de fotografia transfronterer, al qual s’hi han presentat 90 fotos, i s’inaugurarà la plaça de la Diada de Cerdanya, a Estavar. Pel que fa al finançament, la Diada serà costejada sobretot per l’ajuntament d’Estavar. Tot i això, les destrosses provocades pels aiguats que va patir el poble a mitjans de juliol, han afectat el pressupost.

Així doncs, el consistori ha demanat subvencions a altres administracions, i per primer any ha aconsguit que la regió Llenguadoc Rosselló doni diners per a la Diada. També han destacat que, per primera vegada, l’Estat francès donarà suport a l’acte i en reconeixerà la seva importància, tot i que no està clar si acabarà donant-hi diners.

A la imatge, la presentació dels actes, a l'ajuntament d'Estavar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada