dilluns, 20 de setembre del 2010

Nou pas cap a la unitat de la vall, amb la constitució de l'Assemblea General de Cerdanya

Coincidint amb la celebració de la Diada de Cerdanya, aquest cap de setmana s’ha constituït l’Assemblea General de Cerdanya, a Estavar. Està formada per alcaldes de tota la comarca, tant la que es troba sota administració espanyola, com la que pertany a l’estat francès.

Pel seu principal impulsor, l’Institut d’Estudis Ceretans, l’objectiu és que aquesta Assemblea serveixi per esborrar encara una mica més la frontera estatal que divideix la comarca en dues, i que per tant contribueixi a la unitat de la vall. Aquest cap de setmana s’han firmat els estatuts d’aquesta Assemblea. De moment, hi han donat suport 26 dels 39 alcaldes de la comarca. Des de l’Institut d’Estudis Ceretans, asseguren que han vist bona predisposició dels alcaldes per celebrar més d’una reunió l’any, tal com s’havia previst inicialment.

A banda de la vessant simbòlica d’unir els cerdans d’una banda i l’altra de la frontera, l’Assemblea ha de servir perquè els alcaldes hi debatin sobre temes d'interès comú. S’ha parlat, per exemple, de treballar per estendre la gratuïtat del Túnel del Cadí als veïns de l’Alta Cerdanya, o de simplificar els tràmits que han de fer les escoles cerdanes d’una banda de la frontera quan volen creuar a l’altra banda. Tot i això, hi ha una qüestió més urgent, que és discutir la possibilitat que cada ajuntament faci una aportació per sufragar la Diada de Cerdanya i que, d'aquesta manera, no sigui el muncipi que l'organitza qui hagi de sufragar gairebé totes les despeses.

De moment, s’ha creat una junta gestora provisional, formada per 10 batlles, a l’espera que firmin tots els alcaldes de la vall. D’aquí 6 mesos, l’Assemblea es tornarà a reunir amb la intenció de marcar-se un calendari de treball concret.

A la imatge, un moment de la constitució de l'Assemblea, a Estavar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada