dilluns, 6 de setembre del 2010

Uns trenta passatgers utilitzen el primer tren semidirecte Puigcerdà-Barcelona

Des d’aquest dilluns, anar de Puigcerdà a Barcelona en tren és una mica més ràpid. A les 06:20 del matí ha sortit el primer tren semidirecte entre la capital de la Cerdanya i Barcelona.

A Puigcerdà hi han pujat 29 passatgers, que han arribat a Barcelona a les 9 del matí, deu minuts més tard del previst. Entremig, només han parat a Ripoll i a Vic. Quan el tren ha arribat a la capital del Ripollès, per cert, l’esperava una delegació d’alcaldes de la comarca, encapçalats per l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, i el president del Consell Comarcal, Enric Pérez. Els usuaris s’han mostrat satisfets de la posada en marxa del servei, tot i que alguns no tenen massa clar que acabi de funcionar bé.

Per la seva banda, l’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, s'ha mostrat satisfet per la posada en marxa del semidirecte, però ha destacat que l'objectiu és reduir encara més el temps de trajecte i deixar-lo en dues hores, perquè sigui competitiu amb el cotxe. Planella ha dit que el que necessiten Puigcerdà i Cerdanya no és un tren turístic, sinó un transport competitiu que sigui una alternativa real al cotxe.

D’altra banda, el Secretari General de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha assegurat que el següent pas és posar seients més còmodes als vagons de la línia de Puigcerdà i la Tor de Querol, ja que actualment són els mateixos que els dels trens de Rodalia. Nadal també ha dit que depenent de l’acceptació que tingui aquest nou tren semidirecte, estudiaran la possibilitat d’estendre’n el servei als caps de setmana, ja que de moment només circula els dies laborables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada