dimecres, 28 d’octubre del 2009

Porten a judici la directora de la llar d’infants de Bellver per suposats maltractaments

Tres professores de la llar d’infants de Bellver de Cerdanya han denunciat la directora del centre per suposats maltractaments. L’acusen d’aplicar mètodes molt estrictes a l’hora de fer menjar els nens, i asseguren que no és un fet puntual, sinó que és força habitual. El jutge ha qualificat els fets de falta, i ha fixat el judici pel dia 19 de gener. De moment, l’acusada segueix dirigint la llar d’infants, però des de les dependències de l’Ajuntament.

A finals del curs passat, les professores ja van demanar a l’Ajuntament de Bellver que instal•lés càmeres de seguretat a la llar d’infants, precisament per aquests fets. L’alcalde de la població, Francesc Xavier Porta, va presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra, ja que la decisió d’instal•lar càmeres a la llar d’infants l’havia de prendre un jutge, i no pas l’Ajuntament.

La petició de posar càmeres encara no s’ha resolt, però el que sí que va fer l’Ajuntament, tal i com explica el mateix alcalde, va ser apartar cautelarment de la feina a la directora durant 15 dies. Un cop transcorregut aquest temps, es va veure obligat a readmetre-la, però va demanar-li a l’acusada que seguís fent les tasques de direcció des de les dependències de l’Ajuntament, i no des de la llar d’infants, per evitar el contacte amb els nens i amb les denunciants.

Des de la defensa, asseguren que tot plegat es tracta d’un conflicte de criteris educatius. Mentrestant, alguns pares, a títol individual, han convocat una reunió per aquesta tarda, per tal d’analitzar la situació. El cas ha causat força impacte al poble, ja que l’acusada feia prop d’una dècada que dirigia la llar d’infants.

A la imatge, la llar d'infants de Bellver

1 comentari:

  1. Em sembla que les denunciants, si bé treballen a la llar d'infants, no són pas mestres... Caldria contrastar-ho... Crec que l'única persona universitària hi és la demandada... en favor de la informació i la justícia...
    Gràcies

    ResponElimina