dilluns, 19 d’octubre del 2009

Puigcerdà escoltarà l'opinió dels veïns a l'hora de preparar el Pla Local d'Habitatge

L’Ajuntament de Puigcerdà prepara un Pla Local d’Habitatge, amb el que vol sol•lucionar els problemes que hi ha ara mateix a la Vila en aquesta matèria. El consistori ha presentat aquest migdia un informe, on es detallen les principals necessitats i les estratègies a seguir.

El principal problema que ha detectat l’estudi és que durant molts anys, la majoria d’habitatge de nova creació s’ha destinat a la segona residència. Això ha fet pujar molt els preus i ha dificultat l’accés a la vivenda a molts veïns de Puigcerdà, pel fet que l'oferta no s'adequa a la demanda real d'aquells que viuen tot l'any a la Vila. Segons l'estudi, cal habilitar més sòl per a l'habitatge, i cal que aquest habitatge sigui accessible. Si això no passa, l'estudi adverteix que molts joves hauran de marxar i anar a viure fora de Puigcerdà. Tot i això, també es deixa clar que no tot passa per construïr noves vivendes, sinó que cal aprofitar les ja existents, procurant que no hi hagi habitatges buits i rehabilitant aquells que es troben en mal estat.

El pla té una vigència de 6 anys i a l’hora de redactar-lo també es tindran en compte les opinions dels veïns. És per això que s’ha obert un procés participatiu i fins el 9 de novembre s’escoltaran totes les propostes de la ciutadania.

A la imatge, l'alcalde, Joan Planella, i la regidora d'Habitatge, Lourdres Porta, durant la presentació, aquest matí al Museu Cerdà

1 comentari:

  1. por eso escuchó la propuesta de Nous Ciutadans.
    la maquilló y hoy la pone como suya, ahora pide opinión.
    es que este gobierno sí que tiene morro.
    http://www.regio7.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=105_26_5868__Comarques-Detecten-volen-rehabilitar-pisos-buits-centre-Puigcerda
    para que luego digan que no es así.

    ResponElimina