divendres, 15 de gener del 2010

Cerdanya ha estat la comarca pirinenca amb més accidents mortals, l'any 2009

La Baixa Cerdanya ha estat, aquest passat 2009, la comarca amb més accidents mortals de tot l'Alt Pirineu i l'Aran. El director territorial del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a l'Alt Pirineu i l'Aran, Àngel Joval i el cap del Servei Territorial del Servei Català de Trànsit (SCT) a Lleida, Ferran de Noguera, van donar-ne les dades ahir a La Seu d'Urgell.

En total, a Cerdanya hi han hagut quatre accidents amb cinc víctimes mortals. L'únic en que hi van morir dues persones va ser el succeït a la cruïlla del Remei, a Bolvir, on hi van perdre la vida el mossèn de Puigcerdà i la seva majordoma. Altres accidents van ser el de Corcs, que va desencadenar la manifestació de protesta per part dels veïns de Bellver, per tal que s'adecuï la cruïlla; el d'un ciclista veí d'Alp, que va topar amb un tractor prop de Puigcerdà; i el d'un veí de la Vila, que va patir un accident amb un tot terreny al camí de Niula, a Ger.

La segona comarca pirinenca amb més accidents mortals ha estat el Pallars Jussà, amb 3, l'Alt Urgell i la Val d'Aran, amb 2, i el Pallars Sobirà amb 1. A l'Alta Ribagorça no n'hi ha hagut cap. A nivell general, però, aquest 2009 les víctimes mortals al Pirineu s'han reduït de 20 a 12.

A la imatge, la perillosa cruïlla del Remei, a Bolvir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada