divendres, 8 de gener del 2010

L'Ajuntament de Puigcerdà amplia el pressupost del 2010 i introdueix el "xec del bon conductor"

El pressupost de l'Ajuntament de Puigcerdà per al 2010 rondarà els 15 milions d'euros, uns 5 milions més que l'any passat. L'ampliació es fa per poder dur a terme la urbanització dels sectors de Rigolisa i la Pedregosa. El pressupost s'ha aprovat aquest migdia en un ple extraordinari, tot i el vot en contra de l'oposició, que el considera poc realista.

La intenció de l'Ajuntament és activar de forma inmediata la urbanització del Pla de Rigolisa -al voltant de l'Hospital Transfronterer- i de la Pedregosa -on s'hi ha de fer la nova escola-. Cal recordar que els costos de l'urbanització de Rigolisa els assumiran els propietaris dels terrenys on s'ha de construir. És per aquest motiu que l'oposició s'hi ha mostrat en contra. El portaveu de CiU a l'Ajuntament, Albert Piñeira, ha advertit que, "tenint en compte la conjuntura econòmica, hi haurà propietaris que no pagaran el que els pertoca. Aleshores, l'Ajuntament els haurà d'expropiar el terreny, però després no podrà vendre'l, perquè ningú tindrà diners per comprar-lo". És per això que des de l'oposició creuen que, de moment, només cal urbanitzar la part que afecta estrictament l'hospital.

D'altra banda, en el ple d'avui l'Ajuntament també ha anunciat que premiarà els veïns que al llarg de l’any no hagin rebut cap multa d’aparcament. Així doncs, destinarà els diners recaptats amb les multes d’aparcament a premiar amb un xec aquells conductors de Puigcerdà que al llarg de l’any no hagin estat sancionats. D’aquesta manera, l’equip de govern també vol respondre a les acusacions de l’oposició, i demostrar que les multes no tenen un afany merament recaptatori.

Des de l’oposició han criticat la mesura i han assegurat que circular i aparcar bé són obligacions del ciutadà i que, per tant, no cal premiar-ho. Creuen que el que cal fer és no sancionar tant.

A la imatge, un ple de l'Ajuntament de Puigcerdà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada