dijous, 7 de gener del 2010

Restriccions i circulació amb cadenes a les carreteres de l'Alta Cerdanya, per neu

Totes les carreteres de l'Alta Cerdanya es troben ara mateix en la fase màxima d'alerta. Així doncs, tal i com informen les autoritats del trànsit franceses, són obligatòries les cadenes entre la Guingueta d'Ix i la boca Sud del Túnel de Pimorent. També calen equipaments especials per creuar el Coll de Pimorent i per accedir a Andorra per la frontera de Porta i el Pas de la Casa.

A la carretera nacional 116 també són obligatòries les cadenes entre la Guingueta i Vilafranca de Conflent. Igualment, a totes les carreteres de l'Alta Cerdanya està prohibida la circulació de vehicles pesants. D'altra banda, tal i com informa la web i-cerdanya.info, el transport escolar de l'Alta Cerdanya ha avançat el seu horari i els estudiants han tornat a casa entre les dues i les tres de la tarda. Pel que fa a demà, no hi haurà transport escolar ni a l'Alta Cerdanya ni al Capcir, però les escoles es mantindran obertes.

Pel que fa a la Baixa Cerdanya, les afectacions del trànsit són menors. A la Collada de Tosses calen cadenes fins a Planoles, i als accessos del Túnel del Cadí cal circular-hi amb precaució, però no hi ha cap mena de restricció. Els tres eixos que creuen la comarca no presenten massa complicacions.

A la imatge, estat actual de la carretera a Portè-Pimorent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada