divendres, 15 de gener del 2010

Un esquiador ha quedat greument ferit després que l'atrapés un allau quan esquiava fora pistes, a Masella

Una persona que feia snowboard fora pistes, a la zona de Roca Foradada, a Masella, ha quedat greument ferida, en ser atrapada per un allau. Els fets han passat a les 12:20, i al voltant de la una i mitja del migdia els equips d'emergència l'han rescatat i l'han traslladat en helicòpter cap a la Vall d'Hebron amb fractures i politraumatismes greus. Dos amics de la víctima han vist com succeïa tot i han pogut avisar els serveis d'emergència.

Fins al lloc de l’accident s’han desplaçat 5 dotacions terrestres i l’helicòpter dels Bombers amb personal del Grae (Grup d’Actuacions Especials) i un metge del Gem (Grup d’Emergències Mèdiques), a més de tres patrulles del cos de Mossos d’Esquadra i personal de l’estació d’esquí de la Masella.

Segons la cap comercial de l'estació, Maite Martí, hauria estat la mateixa víctima qui hauria provocat l'allau, en esquiar per una zona no balisada i tallar la gran quantitat de neu que hi havia. La mateixa Martí ha remarcat que per accedir al lloc dels fets, la víctima s'ha saltat una tanca i ha ingnorat un cartell que remarca el perill de la zona. Precisament poca estona abans dels fets, Protecció Civil havia activat el Procicat pel fort risc d'allaus a la zona.

A la imatge, el cartell que han vist els joves

1 comentari:

  1. Portem tota la setmana pendents del risc d'allaus de cara a organitzar alguna sortida el cap de setmana i vèiem com anava pujant el risc...

    A part del tema d'anar fora pistes...

    Sembla que ara sigui culpa de l'estació...

    ResponElimina