diumenge, 31 de gener del 2010

Cerdanya ja disposa d'una llar tutelada per a persones amb discapacitat intel·lectual

Cerdanya disposa des d'aquest cap de setmana d’una llar-residència per a persones amb discapacitat intel•lectual. L’equipament, ubicat a Puigcerdà, va ser inaugurat ahir a la tarda per la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

La Baixa Cerdanya era l’única de les comarques gironines que encara no disposava de cap residència per a persones amb discapacitat psíquica. La consellera Capdevila va assegurar que "hem pogut esmenar aquest dèficit històric que hi ha hagut durant aquests anys, i ho hem fet amb l'objectiu que tot el territori disposi dels serveis adaptats a les necessitats de tots els seus habitants".

La llar rep el nom de Rosa Soler i l'han impulsat la Generalitat i l'Ajuntament, i la gestionarà la fundació per a l'ajuda a les persones amb discapacitats, Adis. Està ubicada en un pis de 167 metres quadrats, entre el carrer de Sant Agustí i la plaça del Call, al centre de la Vila. Hi podran viure 8 persones, que seran tutelades per un equip de monitors de la fundació Adis. Durant el dia, però, tots ells treballaran, així que les tasques dels monitors, tal i com va afirmar el responsable de la fundació, Rafa Villena, es duran a terme només durant les hores extralaborals.

Tot i això, Villena va afegir que els residents tindran un grau d'autonomia alt, així que la tasca dels monitors es limitarà pràcticament a coordinar el dia a dia de la llar. Està previst que els primers residents s’hi instal•lin en les properes setmanes. Villena va afegir que, "tot i que el pis està ubicat a Puigcerdà, el nostre objectiu és que tota la comarca se'l faci seu, i no ho vegi com una cosa exclusivament de la Vila".

A la imatge, la consellera Capdevila durant la visita del pis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada