dijous, 14 de gener del 2010

Planella coneixia la possibilitat que Catalunya acollís uns Jocs Olímpics d'hivern, però no sabia que Hereu ho anunciaria ahir

L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha admès que desconeixia la intenció de Barcelona de presentar candidatura als Jocs Olímpics d'hivern del 2022. Tot i això, ha assegurat que ja fa temps que se n'havia parlat amb alguns departaments de la Generalitat i, fins i tot, l'any passat es va mantenir una reunió amb responsables del govern català per tractar la qüestió.

En declaracions a Ràdio Pirineus-Cadena SER, Planella ha assegurat que, tot i no saber que ahir es produïria aquest anunci, ja feia temps que es treballava amb aquesta idea, i s'ha mostrat convençut que l'alcade Hereu "no s'ha llançat lleugerament a la piscina, sinó que hi ha hagut una meditació i una preparació prèvies". Recordem que alguns representants polítics han acusat Hereu de no haver consultat la qüestió amb el territori abans de fer l'anunci.

D'altra banda, Planella ja s'ha posat en contacte amb l'alcalde Hereu per oferir de forma oficial la possibilitat que Puigcerdà es converteixi en subseu olímpica. Planella també ha deixat clar que, tot i que caldria repartir les proves per diferents punts del Pirineu, Cerdanya hi hauria de tenir un paper determinant. Per Planella, "la distància amb Barcelona serà un dels criteris que més tindrà en compte el Comitè Olímpic Internacional, i en aquest aspecte la Cerdanya és la que està millor situada". A més, ha remarcat el fet de disposar d'una línia directa de tren, les millors carreteres d'accés al Pirineu i, fins i tot, un aeroport.

A la imatge, Joan Planella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada